We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.

Peredi Ágnes ACC

Publikációk

Mókuskerék-megállók - fotóalbum

„Peredi Ágnes újságíró, gazdasági és energetikai cikkeivel vált ismertté, de sokkal régebben figyeli a valóságot újságíróként és fotósként is. Bakfis korában találkozott két világhírű fotóművész Escher Károly és Henri Cartier-Bresson munkáival. Azóta izgatja a fotózás. Az a kíváncsiság él benne, amit ugyancsak bakfisként, Radnóti Miklós versében fedezett fel, s ami azóta is mottója: "Nézd a világ apró rebbenéseit." Az elmúlt években szerzett napilapos tapasztalatai alapján érzékelte, hogy milyen feszültségben, mókuskerékben hajszoltan élnek a mai kor emberei, akiknek mindezek ellenére meg kellene óvniuk belső nyugalmukat. Peredi Ágnes a fényképezőgép adta lehetőséggel mutatja be, hogy bármikor, bárhol lehet találni egy olyan pillanatot, képet, helyzetet, ami akárcsak egy pillanatra is, kikapcsolódást és megnyugvást hozhat.”

A kötet alapja az a fotókiállítás, amelyet 11 helyen mutattak be, többek között a keszthelyi Helikon kastélyban, ahol Bacsó Péter filmrendező nyitotta meg a tárlatot, és Dortmundban a Heinz Wenk Galériában, ahol Michael Kluth dokumentumfilm-rendező mutatta be.

Túlélési kézikönyv – nem csak a lapátra tett nemzedéknek

„A vihar lecsapott. Naponta jönnek a válsághírek ... A legfőbb feladat: túlélni ezt a korszakot, ép testtel, ép lélekkel, ép gerinccel.” - írja Peredi Ágnes könyvében, amely a túléléshez ad segítséget. Nemcsak az 1990 előtt felnőtté váltaknak, hanem mindenkinek, azoknak is, akik fiatalon kerültek nehéz helyzetbe. Az egyéni válságkezelés kézikönyvének is nevezhetnénk. („Life-coaching” kézikönyv született.) Olvasóként azt éljük át, hogy egy gazdag megküzdés-ismerettel rendelkező barátunk tanácsait olvassuk. Életszerű, gyakorlati tanácsokat arról, hogyan lehet felnőtt lélekkel, tartásunkat, önbecsülésünket megőrizve megküzdeni a „lapátra kerülés” helyzetével.

Igazi derű jellemzi Peredi Ágnes könyvét. Arra is tanít, hogy milyen külső és belső erőforrásokat találhatunk a túléléshez."

(Ritoók Magda munka- és pályatanácsadó szakpszichológus, az ELTE tanára)

Coaching Határok Nélkül – 15 mestercoach 15 kedvenc eszköze

(Ábri Judit - Peredi Ágnes)

„A Coaching Határok Nélkül című könyv a coaching varázslatos sokszínűségét igazolja, a nemzetközi előadók egy-egy fejlesztési területbe nyújtanak betekintést, amelynek során megcsillan személyiségük egyedisége, belső világuk, a coachinghoz való kapcsolatuk különlegessége.” (Gaál Zita Business coach, Tréner, M&G Vision Coaching)

„A „Coaching Határok Nélkül” című könyv borítóján alcímként olvasható: „15 mestercoach 15 kedvenc eszköze”. Ha nem szólna ennél többről, akkor is érdemes lenne elolvasni, hiszen így is komoly tanulás lehetőségét rejtené a coaching iránt érdeklődő olvasó számára. De én ennél sokkal többet kaptam a könyvből. Túl azon, hogy a coach szakma nemzetközileg is elismert szakembereit, szakmaiságukkal, hitvallásukkal együtt bemutatja, ablakot nyit életük történetére.” (Turóczi Bálint business coach)

Cikkek

http://www.hrportal.hu/hr/a-mentoralas-lehet-a-tehetsegmegtartas-kulcsa-20140623.html

http://www.hrportal.hu/hr/egy-ido-utan-kepzes-ide-vagy-oda-visszaternek-a-rossz-beidegzodesek-20150408.html

http://www.hrportal.hu/mobile/index.php?filter=&url=/hr/meditacio-hala-es-kedvesseg-a-pozitiv-pszichologia-eszkozei-20141020.html

http://www.hrportal.hu/hr/a-vezetesnek-ot-dimenzioja-van-20141229.html

http://www.hrportal.hu/hr/a-felelem-nem-jo-motivator-20150218.html

http://www.hrportal.hu/hr/nem-kell-megijedni-az-innovacio-kaosszal-indul-20141217.html

http://www.hrportal.hu/hr/jonnek-a-buddhistak-es-agymosast-tartanak-20150127.html

http://nol.hu/gazdasag/sulyos_hiba_az_onteltseg_es_az_arrogancia-1309379